Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Turnul Chindiei, simbolul orasului Targoviste (Galerie foto)

23 Iulie 2011

Simbolul orasului Targoviste, Turnul Chindiei este cea mai importanta atractie turistica a orasului care a fost timp de mai bine de trei secole capitala a Tarii Romanesti. Turnul Chindiei a fost construit de catre Vlad Tepes in jurul anului 1460 in scop militar. In afara de rolul de aparare, in secolele XV - XVII turnul a indeplinit si rolul de inchisoare a Curtii Domnesti, prin amenajarea in acest  scop a incaperii de la parter.

Numele turnului vine de la cuvantul "chindie", care pe vremuri era momentul inserarii. Dupa acest moment, in cetate trebuia sa fie liniste, iar strajerii anuntau inchiderea portilor si stingerea focului. Era interzisa intrarea sau iesirea din oras pe tot parcursul noptii, iar locuitorii aveau obligatia de a nu circula pe strazi.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Cladirea are 27 de metri inaltime si 9 metri diametru. In interior, constructia are trei etaje, accesul la terasa superioara facandu-se printr-o scara in spirala, situata pe axul vertical al turnului. Accesul pana la platforma superioara se face urcand cele 122 de trepte de lemn. La fiecare etaj sunt expuse documente. Unul dintre cele mai interesante este documentul care prezinta arborele genealogic al familiilor care au domnit in Tara Romaneasca.

Turnul Chindiei nu este singura atractie din complexul muzeal Curtea Domneasca. Turistii pot vizita Complexul Muzeal Curtea Domeasca, Biserica Domneasca Mare, Biserica Sfanta Vineri sau Muzeul Tiparului si Cartii Romanesti Vechi.

Cum se ajunge la Targoviste: din Bucuresti, se iese prin Chitila, apoi se merge pe DN 71. Dupa 80 de kilometri se ajunge in Targoviste, ansamblul muzeal Curtea Domneasca fiind situat pe bulevardul Calea Domneasca nr. 181. Aceasta ruta poate fi folosita si ca alternativa pentru a ajunge pe Valea Prahovei, distanta dintre Targoviste si Sinaia fiind de 60 de km. Drumul are peisaje frumoase si trece prin Pucioasa, Moroieni si Fieni.

Program de vizitare Turnul Chindiei:
Luni inchis. Marti - Duminica: 8.00 - 19.00

Pret bilete Complexul Muzeal Curtea Domeasca:
Intreg - 8 lei. Redus - 4 lei

Poate vrei sa citesti si despre:
Muzee ce pot fi vizitate gratuit in Bucuresti
Informatii despre patinoarele din Bucuresti si din tara
Partii de schi din Romania. AmplasareTag-urile acestui articol

turnul chindiei atractii turistice targoviste imagini turnul chindiei impresii turnul chindiei cele mai cunoscute locuri din romania muzee romania

Galerie foto

Turnul Chindiei, simbolul orasului Targoviste (Galerie foto) - Imaginea 1 Turnul Chindiei, simbolul orasului Targoviste (Galerie foto) - Imaginea 2 Turnul Chindiei, simbolul orasului Targoviste (Galerie foto) - Imaginea 3 Turnul Chindiei, simbolul orasului Targoviste (Galerie foto) - Imaginea 4 Turnul Chindiei, simbolul orasului Targoviste (Galerie foto) - Imaginea 5 Turnul Chindiei, simbolul orasului Targoviste (Galerie foto) - Imaginea 6 Turnul Chindiei, simbolul orasului Targoviste (Galerie foto) - Imaginea 7 Turnul Chindiei, simbolul orasului Targoviste (Galerie foto) - Imaginea 8

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

xEmpTy a spus Luni 5 Martie 2012:

Pe mine m'a ajutat foarte mult acest articol deoarece aveam nev. de cv asemanator la scAdaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net