Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Un cartier din Bucuresti, pe lista celor mai interesante locuri din Europa

30 Ianuarie 2017

Un site de calatorii a inclus un renumit cartier din Bucuresti pe lista celor mai interesante obiective turistice care trebuie vizitate.

Site-ul TravelSupermarket include cartierul Cotroceni pe locul 18 într-un top al locurilor celebre din Europa si este recomandat pentru obiectivele turistice, liniste si pentru cladirile cochete.

Sursa citata mai scrie despre Cotroceni ca este apreciat pentru numeroasele spatii verzi, palatul preziential, alei intime si baruri excentrice.

Numele cartierului Cotroceni vine de la regionalismul a cotroci, care inseamna a scotoci, a scormoni.

In cartierul Cotroceni se afla locuri unice, cum sunt Gradina Botanica, Opera Nationala, Biserica Sf. Elefterie, parcurile Romniceanu sau Operei, dar si Palatul Cotroceni, ce se poate vizita, dar si multe case memoriale, cum este Casa Memoriala Ion Minulescu, sau cladiri cu o arhitectura impresionanta.

Primul loc in top este ocupat de Kreuzberg, un cartier din Berlin. Pe locul 2 este Miera Iela (Riga), iar pe 3 se afla Ancoats (Manchester).

Cartierul Cotroceni se intinde de la Dambovita, din fata Operei, pana la Gradina Botanica si Palatul Cotroceni, si e marginit aproximativ de str. Dr. Staicovici, Facultatea de Medicina Veterinara si Panduri. Cele mai multe strazi au nume de doctori (Pasteur, Davila), unii din ei chiar au locuit in acea zona, apropiata de facultatea de medicina.

In Cotroceni ajungi usor cu metroul, pana la statia Eroilor, de unde iesi in coasta Spitalului Municipal si pe Bulevardul Eroilor, care imparte cartierul in doua. Tot la Eroilor este un nod de linii de autobuz (168, 268, 126, 226, 104, 123, 336, 601, 137) si troleibuz (61, 62, 90, 69), cu care poti ajunge rapid cam in orice punct al capitalei, Cotroceniul fiind plasat in zona centrala a Bucurestiului.Tag-urile acestui articol

cartierul cotroceni palatul cotroceni

Galerie foto

Un cartier din Bucuresti, pe lista celor mai interesante locuri din Europa - Imaginea 1

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net