Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Vacanta cu rulota. Unde poti campa in Romania

2 Mai 2015

Daca in Europa Occidentala turismul cu rulota este un fapt obisnuit, in Romania acest lucru este aproape imposibil. Pentru o excursie cu rulota este nevoie de campinguri special amenajate, unde sa te poti racorda la reteaua de electricitate si canalizare. Din pacate, in tara noastra exista doar cateva astfel de locuri, insuficiente pentru a te incumeta sa pleci la drum cu "casa pe roti". In Italia sunt aproape 2000 campinguri pentru rulote, iar in Germania numarul depaseste 2500.

Interesant este ca in Romania sunt inmatriculate aproape 15.000 de rulote, dar majoritatea au fost transformate in chioscuri sau spatii de cazare pentru muncitori.

Daca iti plac articolele tai-tai si vrei sa fii mereu alaturi de noi, intra pe Facebook


Inainte de a achizitiona o rulota, trebuie sa stii cateva lucruri. Nu vei putea merge decat cu o viteza de 80 km/h pe sosea si poate cu maxim 95 km /h pe autostrada. Aranjatul unei rulote nu se face cat ai bate din palme, de aceea este destul greu sa pleci doar pentru weekend. Daca nu cumperi o rulota noua, verifica cu atentie umiditatea. Unele rulote-remorca pot fi mai grele decat sarcina admisa de tractiune a automobilului tau. Nu uita de acest detaliu atunci cand intentionezi sa achizitionezi una. in momentul in care pleci la drum cu rulota, trebuie sa stii ca va crest consumul de carburant cu aproape 30%.

Cele mai multe rulote de vanzare se gasesc in Germania, Olanda, Austria si Marea Britanie. Daca nu doresti sa cumperi o rulota, poti inchiria una. Ultima oara am vazut ca pretul era de 100 lei/zi.

In Romania locurile de campare pentru rulota nu sunt foarte multe. Dupa ce ca sunt putine, unele sunt si de proasta calitate si extrem de scumpe.

Pe litoralul romanesc poti campa cu rulota la Mamaia, Navodari. 2 Mai, Jupiter sau la Vama Veche. Alte campinguri: Camping Aurel Vlaicu (judetul Hunedoara), Camping Apollo din Baile Felix, Camping Baile Lipova (langa Arad), Camping Casa Alba (in padure la Baneasa, langa Bucuresti), Vampirecamping (Bran), Camping Mustang (Campul Cetatii, judetul Mures), Camping Poarta Oilor (Garbova, judetul Alba), Camping Eldorado - Gilau (judetul Cluj), Camping Route Roemenie - Minis (judetul Arad), Camping Calypso - Odorheiu Secuiesc, Camping Poieni - Sapanta, Tourism Sighisoara, Camping Dara - Tranisu (judetul Cluj), Camping Camperland (Darmanesti), Fundu Moldovei (judetul Suceava), Laguna Albastra Fagaras, Natura Parc (Chichis, judetul Covasna), Camping the Valley (Ozunca, judetul Covasna), Camping Pusta (Bulz, judetul Bihor), Camping Stana de Vale si Vasskert din Sovata, Adventura Camping in Sarata Monteoru, Hacienda in 2 Mai, Darste,langa Brasov, Camping Transilvania langa Dej, Camping La Nada (Oniscani, judetul Bacau), 3 stejari din Horezu, Camping Westkarpaten, Arieseni, Camping Stana de Vale din Bihor, Camping Doua lumi (Blajel, judetul Sibiu).

Poate vrei sa citesti si despre:
Statuia Imparatului Traian din Bucuresti (Foto)

Veliko Tarnovo, o destinatie perfecta de weekend (Foto)

Divertiland, cel mai mare parc de distractii din Europa de EstTag-urile acestui articol

locuri de campare cu rulota camping rulota la mare camping rulota la mare mers cu rulota parcare rulota camping mare camping bran camping bucuresti

Galerie foto

Vacanta cu rulota. Unde poti campa in Romania - Imaginea 1

Pensiuni recomandate

Comentarii utilizatori

Utilizatorii nu au adaugat comentarii inca!


Adaugati un comentariu nou!
 
Nume:
E-mail:
*Adresa de e-mail nu va fi facuta publica!
Web:
*de forma www.domeniu.tld
Mesaj:
Sunt de acord cu termenii si conditiile de utilizare ale site-ului www.tai-tai.net