Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Ce reprezinta numele judetelor Romaniei

25 Iulie 2015

In spatele numelui fiecarei localitati se afla o legenda. Unele denumiri sunt ciudate, de nu-ti vine sa le rostesti, altele amuzante. Asa se face ca pe harta Romaniei exista Brosteni, Caciulata, Gaureni, Capatana Porcului, Partestii de Jos, Maciuca, Madulari, Urlati, Fundatura, Colti, Gogosari sau Flamanzeni. Aceste localitati sunt inglobate in judete. Romania este impartita in 41 de judete la care se adauga Bucurestiul, iar numele fiecarui judet vine de undeva din timpuri stravechi. Unele nume provin din vechi cuvinte de origine straina, altele au legatura cu personalitati care au influentat zona sau sunt legate de diverse legende locale.

Citeste tot »


Plimbari cu vaporasul in Parcul Alexandru Ioan Cuza

19 Iulie 2015

Incepand din 19 iulie, pe lacul din Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) se pot face plimbari cu vaporasul. Acesta se numeste Alexandru Ioan Cuza, are 50 de locuri si face plimbari de marti pana duminica, intre 10:00 si 20:00. O plimbare dureaza 40 de minute, iar tarifele sunt de 10 de lei pentru adulti si 5 lei pentru copii/elevi/studenti si pensionari. In prezent, bucurestenii se pot plimba cu vaporasele pe lacul Herastrau, debarcaderul din parc fiind deschis incepand cu data de 1 mai. La Debarcaderul Central (intrarea Pavilion H) sunt disponibile navele Bucur, Baneasa, Otopeni, Dambovita si Aurora, cu o capacitate totala de 430 de locuri.

Citeste tot »


Casa memoriala a lui Nicolae Ceausescu

16 Iulie 2015

Unul dintre cele mai ciudate obiective turistice este in judetul Olt. Casa din Scornicesti in care s-a nascut fostul dictator Nicolae Ceausescu se poate vizita, fiind un veritabil obiectiv turistic. La Scornicesti era fabrica de Pepsi, satul, transformat in oras in ultimii ani de comunism, avea unul dintre cele mai moderne stadioane ale vremii, avea o fabrica de confectii care facea blugi dar, cel mai important, aici s-a nascut si a copilarit cel care avea sa fie unul dintre cei mai duri dictatori din Europa de Est. Scolarii erau adusi la Scornicesti in excursie de catre tovarasele invatatoare, ca sa vada de unde a plecat fiul de cizmar ce a ajuns sa schimbe soarta unei tari intregi.

Citeste tot »


Se redeschide Muzeul Universitatii Bucuresti

15 Iulie 2015

Muzeul Universitatii Bucuresti se redeschide cu prilejul aniversarii a 151 de ani de la infiintare, dupa un an in care au fost efectuate lucrari de renovare, modernizare si reorganizare. Potrivit unui comunicat al UB, infiintat pe 29 iulie 1967, muzeul detine un patrimoniu ce se compune din documente si obiecte valoroase, cu semnificatie pentru istoricul institutiei de invatamant bucurestene. Aceste marturii recompun o istorie care coboara in timp pana la momentul infiintarii la Bucuresti a Academiei domnesti de catre Constantin Brancoveanu, institutie care a devenit un centru important de educatie si cultura pentru spatiul sud-est european.

Citeste tot »


Reguli ciudate din codurile rutiere ale altor tari

15 Iulie 2015

Codurile rutiere din Statele Unite, China sau Marea Britanie contin reguli ciudate pentru acest domeniu. In statul Kentucky din SUA, femeile pot conduce masina in costum de baie, dar numai daca sunt ranite, sunt insotite de doi politisti sau detin o arma pentru a se apara in caz de atac. Este o regula care dateaza din anul 1920 si nu a fost actualizata. In Cipru este interzis sa mananci sau sa bei la volan. In Germania se poate conduce masina si gol, masina fiind considerata spatiu privat unde poti face ce vrei. Se recomanda totusi sa se poarte ciorapi pentru ca, in caz de accident, asigurarile nu acopera situatiile in care conducatorul auto nu este incaltat.

Citeste tot »


« 1 ... 11 12 13 ... 78 »