Cautare in site


Cauta pensiuni


Administrare pensiuni


Ultimele stiri


ReclamaSugestiiParerea ta conteaza! Daca ai sugestii cu privire la imbunatatirea acestui site, contacteaza-ne!

Facebook


Cand se monteaza cauciucurile de iarna. Ce prevede Codul Rutier

17 Octombrie 2016

Iarna s-a instalat mai devreme in acest an, iar soferii au o nelamurire legata de schimbarea cauciucurilor de vara cu cele adaptate la frig, gheata si zapada. Potrivit Codului Rutier, cauciucurile de iarna nu sunt obligatorii incepand cu data de 1 noiembrie, dar sunt obligatorii chiar si in octombrie in cazul in care se circula pe drumuri publice acoperite cu zapada, gheata sau polei. Mai exact, legea spune ca trebuie sa ai masina echopata cu anvelopele potrivite indiferent de sezon, astfel ca poti fi amendat daca esti prins cu cauciucuri de vara pe o portiune de drum acoperita cu zapada sau polei.

Citeste tot »


Vacanta pe litoralul romanesc: tiganii au taiat un porc in campingul din Mamaia

25 Iulie 2016

Craciunul a venit mai devreme pentru un grup de tigani aflati pe malul Marii Negre, mai exact la Mamaia, perla litoralului romanesc. Grupul de tigani a venit la Mamaia cu cortul si, pentru a-si potoli foamea, au cumparat un porc pe care apoi l-au taiat chiar in camping. A urmat apoi intreg ritualul, de la parlit la transat. Nu a fost singurul animal sacrificat. A doua zi a urmat un berbec, care dupa ce a fost taiat, a fost gatit la protap. Tiganii, aflati undeva in nordul statiunii, fac nota distincta si pe plaja.

Citeste tot »


Cetatea din Feldioara se va deschide in luna septembrie

14 Mai 2016

Cetatea din Feldioara, comuna Feldioara, judetul Brasov, a fost construita in secolul XIII, fiind cea mai importanta fortificatie ridicata de cavalerii teutoni in Transilvania. Cetatea este azi monument istoric. Din cateva ziduri vechi si ruinate, fortificatia teutona care strajuieste comuna Feldioara a renascut, devenind o superba cetate medievala. Totul gratie proiectului „Consolidarea, restaurarea si punerea in valoare a Cetatii Feldioara”, derulat si finalizat integral de Consiliul Judetean Brasov. La finalizarea obiectivului, programata in cursul lunii septembrie 2016, cetatea va deveni un important punct de reper pe harta turistica si culturala a judetului”, se mentioneaza in comunicatul de presa.

Citeste tot »


Therme Bucuresti. Ce nemultumiri au vizitatorii centrului de wellness din Balotesti

24 Ianuarie 2016

Pe 14 ianuarie a fost inaugurat Therme Bucuresti, un centru de wellness, relaxare si entertainment. Situat in comuna Balotesti, Therme are peste 800.000 de plante, cea mai mare piscina cu valuri din Romania si un sistem de tobogane a caror lungime totala ajunge la 1.500 de metri. Pretul de intrare porneste de la 39 de lei si variaza in functie de numarul de ore si de zonele care sunt accesate. O parte din vizitatorii care au fost acolo au scris, la sectiunea de comentarii a paginii de Facebook a complexului, propriile lor impresii despre centrul de wellness. Zilele trecute, doua familii de romi au fost date afara din complex fara explicatii.

Citeste tot »


FOTO Palatul Victoria, sediul Guvernului Romaniei

5 Ianuarie 2016

Impunatoarea cladirea este opera profesorului Duiliu Marcu (1885-1966), elev al Scolii Superioare de Arhitectura din Bucuresti (1906) si apoi al Ecole de Beaux-Arts din Paris (diplomat in 1912). Dupa o prima perioada de activitate, incadrata la inceput in formulele academismului francez, apoi in cele ale stilului neo-romanesc, Duiliu Marcu s-a alaturat in anii ‘30 curentului modern, devenind unul din principalii sai protagonisti din Romania. Proiectat initial pentru Ministerului de Externe, Palatul Victoria a fost in timpul perioadei comuniste sediul Ministerului de Externe si al Consiliului de Ministri si a devenit, in 1990, sediu guvernlui Romaniei.

Citeste tot »


« 1 ... 5 6 7 ... 78 »